3Shape Trios gebitsscanner

Sinds kort werken wij een digitale gebitsscanner voor de vervaardiging van de gebitsmodellen. "Gips happen" is dus niet meer nodig!

De 3Shape Trios gebitsscanner dient dus het gemak van onze patiënten. De scanner is nauwkeurig, snel en comfortabel.

Is de scan klaar? Dan worden de gegevens met een druk op de knop digitaal verzonden naar het tandtechnische laboratorium. Daar zijn ze in staat een perfect model te 3D-printen, waarop uitneembare beugels, verbredingsbeugels, scharnierbeugels en spalkjes gemaakt worden.

Wij hebben gekozen voor het maken van digitale scans omdat: 

  • het voor onze patiënten comfortabel is;
  • een digitale scan zeer nauwkeurig is, en de pasnauwkeurigheid van uitneembare beugels of Invisalign® dus ook uitmuntend is;
  • we het milieu op deze manier niet meer hoeven belasten met afdruklepels en chemische afdrukmaterialen;
  • het resultaat van de afdruk direct zichtbaar is. Daardoor kunnen we efficiënter en sneller werken in de behandelingsplanning.

De komende tijd zullen we bij steeds meer patiënten gebitsscans gaan maken, in plaats van "gips happen". In eerste instantie alleen nog voor de studiemodellen aan het begin van je behandeling. Geleidelijk zullen we daarna de scans ook gaan gebruiken voor het maken van uitneembare beugels, blokbeugels, verbredingsbeugels en scharnierbeugels.

En zo zet orthodontistenpraktijk Otte weer een stap op de digitale snelweg. In 2000 waren wij een van de eerste orthodontistenpraktijken in Nederland met een digitaal röntgenapparaat. (je kunt je dat nu haast niet meer voorstellen!) Daarna lanceerden we in 2001 onze website, toen uniek in orthodontistenland. Aansluitend introduceerden we de mogelijkheid om online afspraken te maken en te verzetten, en het online invullen van je gezondheidsvragenlijst. Al vanaf 2005 werken we intern volledig "paperless". In 2011 volgde de volledig digitale correspondentie met onze patiënten en verwijzers.

En recentelijk nog: een eigen praktijk App!!